top of page

Naderende deadline aanvragen compensatie transitievergoeding

Sinds 1 april 2020 is er een nieuwe regeling, namelijk de Regeling compensatie transitievergoeding. Werkgevers kunnen bij het UWV een aanvraag indienen voor een compensatie bij ontslag wegens langdurige ziekte. Die regeling werkt met terugwerkende kracht en geldt voor transitievergoedingen die op of na 1 juli 2015 zijn betaald.

Om in aanmerking te komen voor de compensatie gelden een aantal voorwaarden:

  • U heeft de arbeidsovereenkomst beëindigd vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid;

  • U heeft de werknemer een transitievergoeding betaald;

  • Op de einddatum van het dienstverband was de werknemer nog ziek.

Voor het aanvragen van de compensatie is er een deadline ingesteld. Graag herinneren wij u hieraan, aangezien de termijn bijna verstreken is. De aanvragen voor compensatie met terugwerkende kracht moeten ingediend worden vóór 1 oktober 2020.

Wilt u weten of u aanspraak kunt maken op de Regeling compensatie transitievergoeding of heeft u andere vragen omtrent de transitievergoeding, neemt u dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord. U kunt contact met ons opnemen via: info@consigliera.nl of telefonisch op 0475-584214.

Uitgelichte berichten
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page